La Comunitat RIS3CAT Energia va celebrar el seu Acte Final el passat 11 de desembre del 2019, a la Sala d’Actes d’ACCIÓ.

Van donar la benvinguda Àurea Rodríguez, Directora de la Unitat d’Innovació d’ACCIÓ i Manel Sanmartí, coordinador de la Comunitat RIS3CAT Energia i cap de la Unitat de CD&KTT de l’IREC.

0-Aurea0-Manel

La jornada va constar de dues parts. El primer bloc es va centrar en la valoració dels projectes RDi de la Comunitat, el seu impacte i la seva visió de futur. Llistem les contribucions a continuació, adjuntant les presentacions :

  • Joan Vall-llovera (Electra Caldense) i Anzhelika Ivanova (IREC), projecte NAenCAT “La xarxa elèctrica del futur” (NAenCAT.pdf)
  • Mariana Filipe (Inèdit), projecte LCA Enerboost “Ecoinnovació al sector energètic català” (LCAEnerboost.pdf)
  • Enric Ortega (COMSA) i Jordi Cipriano (CIMNE), projecte REFER “Flexibilitat energètica: els edificis del futur” (REFER.pdf)
  • Ignasi Mallol (Naturgy), projecte CoSin “Gas renovable per la transició energètica” (CoSin.pdf)
  • Montserrat Mata (Emelcat), projecte ESTORELOT “Gestió innovadora de l’energia eòlica” (Estorelot.pdf)
  • David Pon (Inergy) i Carlos Sànchez (Enertika), projecte FLEXEDINET “Big Data per la gestió energètica” (FLEXEDINET.pdf)
  • Narcís Armengol (ARCbcn), projecte MicroTIC “Solucions TIC innovadores per a PIMES” (MicroTIC.pdf)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després d’una pausa, l’equip de coordinació va continuar la jornada, primer amb una valoració global de la Comunitat, per Anna Magrasó (IREC) (coordinacio1.pdf), seguit de la presentació del roadmap de la Comunitat més enllà del 2019, per Manel Sanmartí (IREC) (coordinacio2.pdf). Es va obrir un torn de comentaris constructius en referència a la futura Comunitat, i així confeccionar un roadmap més inclusiu i representatiu.

8-coordinacio.jpg9-coordinacio

Es vol recordar que el procés de participació segueix obert per tal que tothom qui ho desitgi pugui donar la seva opinió sobre el roadmap (no és un document públic, però els membres de la Comunitat es pot demanar al l’equip de coordinació enviant un correu a l’Anna). El procés de participació estarà obert fins a finals de desembre del 2019. Es pot omplir el formulari (link) i els comentaris seran avaluats per a realitzar document final.

L’equip de coordinació agraeix la participació activa dels coordinadors dels projectes durant tot el període d’execució, així com tots els socis que han fet possible el desenvolupament tècnic satisfactori de cadascun dels projectes RDi. També s’agraeixen les Comissions Sectorials i als membres associats de la Comunitat per la seva implicació a l’ecosistema, i a altres Comunitats RIS3CAT, clústers i associacions transversals amb qui teixim aliances per crear instruments de país.

Aquest programa té el suport de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i ACCIÓ dins el marc de la Comunitat RIS3CAT Energia.

Imagen2