Ahir dia 18 de juny del 2018, vam celebrar la jornada de portes obertes al demostrador de la biblioteca Tirant lo Blanc de Montgat, on s’ha implementat un sistema intel·ligent de gestió energètica amb l’objectiu millorar l’eficiència energètica d’aquest espai públic, provar la viabilitat de bateries de segona vida, així com testar el funcionament d’un agregador de demanda, el nou agent dels mercats energètics que permetrà participar als consumidors.

El Gil Lladó (AMB) va iniciar la jornada de portes obertes per explicar el paper que ha de tenir l’administració pública per aconseguir l’eficiència energètica en edificis.

DSC_0027.JPG

L’Albert Cot (COMSA) va explicar com ens hem posat tots d’acord per tirar la iniciativa del projecte REFER endavant.

DSC_0048.JPG

L’Alba Colet (IREC) va detallar com treballa una bateria de segona vida i ens va explicar l’exemple que funciona a la biblioteca Tirant lo Blanc.

DSC_0320.JPG

Els visitants segueixen amb la visita al demostrador en grups reduïts: és allà on s’emmagatzema l’energia amb una bateria de segona vida i dóna llum a la biblioteca.

DSC_0349.JPG

Finalitza la jornada amb una discussió oberta entre els visitants mentre Ignacio Ballesteros (LEITAT) i Agustí Chico (EURECAT) mostren els últims avenços en plaques fotovoltaiques i  bateries dins del projecte REFER.

DSC_0338.JPG

Agraïm a l’Ajuntament de Montgat i a la biblioteca Tirant lo Blanc per facilitar la organització de la jornada. Ens veiem a la propera!

DSC_0353.JPG

w