Avui dia 19 de juny del 2019 al matí, s’ha realitzat una jornada de portes obertes a l’EDAR Riu Sec de Sabadell en motiu de la Setmana de l’Energia. Es tracta d’una planta pilot de producció de gas renovable que converteix els fangs de la depuradora d’aigües residuals en biogàs, que és una barreja de gas natural i diòxid de carboni produït a partir de matèria orgànica. Aquest biogàs s’ha de depurar i enriquir perquè sigui compatible amb el gas natural de la xarxa. A més a més, la planta compta amb un segon procés de producció de gas natural sintètic a partir del diòxid de carboni i aigua, i s’anomena metanació.

Ha iniciat la visita Ignasi Mallol (Naturgy) explicant a trets generals el procés de digestió i la posterior metanació dels residus de la depuradora.

DSC_0322.JPG

La Paula Gómez (CETAQUA) aprofundeix en el procés de digestió i el sistema de membranes i filtres amb carbó actiu que han instal·lat per acabar produint biogàs.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Segueix la visita amb l’explicació de la planta pilot de metanació, que converteix el CO2 procedent de les membranes en gas natural sintètic. És un procés que s’anomena power-to-gas i considerat una forma d’emmagatzematge químic.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Agraïments a Naturgy, IREC i Cetaqua per realitzar la visita a planta, i a Aigües de Sabadell (Grup CASSA) i l’Ajuntament de Sabadell per facilitar-nos l’accés a les instal·lacions.