El passat 10 de maig del 2019 ACCIÓ va organitzar, amb el suport de les Comunitats RIS3CAT (Energia, INNOÀPAT, COPTA, Aigua i Utilities 4.0) una jornada per donar a conèixer les tendències en Projectes de R+D+i en l’àmbit de l’Economia Circular.

L’acte va ser un èxit de convocatòria, amb més de 140 inscrits i uns 110 assistents. Va obrir la sessió l’Àurea Rodríguez, Directora Unitat d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ. A Continuació, Ashima Sukhdev (Government & Cities Lead d’Ellen Macarthur Foundation) va presentar les Tendències a Europa en R+D en economia circular, seguit de Sandra Colom, Gestora d’Estratègia i Programes d’R+D i Innovació d’ACCIÓ, que va fer un resum de les actuacions en R+D a Catalunya en l’àmbit de l’economia circular.

Després de la pausa i fer la primera ronda de networking, es van presentar 14 solucions innovadores de les Comunitats coorganitzadores, entre d’elles 3 solucions de la Comunitat RIS3CAT Energia:

  •  Mariana Filipe i Gabriela Benveniste, de l’empresa Inèdit, van presentar la eina d’ecoinnovació resultant del projecte LCAEnerboost.
  • Maria Jose Amores, de CETAQUA, que presentarà la fabricació de combustibles sintètics, com el gas natural, a partir de residus. Referent al projecte COSIN.
  • El Lluc Canals, de l’IREC, presentarà la solució per donar una segona vida a les bateries usades de vehicles elèctrics. Sorgit del projecte REFER.

La cloenda de l’acte la va realitzar Josep Planas, subdirector d’Informació i Foment de la Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que va arrodonir la jornada presentant Catalunya Circular Hotspot 2020 i  l’Observatori d’Economia Circular (link).

 

Us deixem els següents links:

  • L’agenda definitiva: pdf.
  • Publicació de la jornada a la pàgina web d’ACCIÓ: aquí
  • Presentacions aquí (properament)
  • Catàleg de Solucions innovadores: aquí (properament)

Nota temporal: Aprofitem per indicar-vos que en l’Agenda de l’Empresa (link), durant els propers dies hi podreu trobar totes les presentacions de la sessió i també hi trobareu el Template per al Catàleg de solucions en economia circular per si algun dels  beneficiaris de la Comunitat RIS3CAT Energia té interès i encara no ens ho van fer arribar, recordem que el catàleg vol incorporar qualsevol projecte (H2020, NUCLIS, provat, etc. ) que tinguin vinculació amb l’economia circular (Termini: 20/maig/2019).

Si teniu qualsevol dubte al respecte, podeu enviar un correu a Anna Magrasó (amagraso@irec.cat).