La Comunitat RIS3CAT Energia us convida a una jornada organitzada per ACCIÓ sobre economia circular.

Serà el proper 10 de maig a la Sala d’Actes d’ACCIÓ, on s’està preparant la jornada per donar a conèixer les tendències en Projectes de R+D+i en l’àmbit de l’Economia Circular. Durant la jornada, que hem anomenat “JORNADA INTERCOMUNITATS EN ECONOMIA CIRCULAR: Cap a on va l’R+D en economia circular?”, ens agradaria transmetre cap a on hauria d’anar la R+D a Europa i quins projectes s’estan duen a terme a Catalunya, a més d’explicar els productes que n’han sorgit o properament disposarem al mercat relacionat en Economia Circular i que han estat desenvolupats per projectes cooperatius finançats amb el Programa de Comunitats RIS3CAT.

L’acte té com a finalitat difondre els resultats dels projectes cooperatius que s’han dut a terme dins les Comunitats RIS3CAT dels diferents sectors estratègics i que han generat un producte o servei innovador a Catalunya dins l’àmbit de l’Economia Circular. Així com oferir un espai de trobada i networking.

L’agenda definitiva la trobareu al pdf.

és la següent:

09:15-09:30h Benvinguda. Ponent: Àurea Rodríguez. Directora Unitat d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ

9:30h-10:15h Tendències a Europa en R+D en economia circular. Ponent: Ashima Sukhdev. Government & Cities Lead d’Ellen Macarthur Foundation

10:15h-10:30h  Actuacions en R+D a Catalunya: què hi tenim?. Sandra Colom, Gestora d’Estratègia i Programes d’R+D i Innovació. ACCIÓ.

10:30h-11:00h Cafè-Networking

11:00h-13:00h Economia circular dins les Comunitats RIS3CAT: Presentacions de Solucions innovadores.

  • Bloc 1 – Productes i serveis en el camp de l’Energia
  • Bloc 2 – Productes i serveis en el camp de l’Alimentació
  • Bloc 3 – Productes i serveis en el camp dels Sectors Industrials

13:00h-13:15h Cloenda de l’acte. Catalunya Circular Hotspot 2020. Josep Planas, subdirector d’Informació i Foment de la Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

13:15h-14:00h                Espai Networking

 

Per part de la Comunitat RIS3CAT Energia, participen els següents projectes on presenten les seves solucions en economia circular:

  •  Mariana Filipe, de l’empresa Inèdit, presenta la eina d’ecoinnovació producte del projecte LCAEnerboost.
  • Maria Jose Amores, de CETAQUA, que presentarà la fabricació de combustibles sintètics, com el gas natural, a partir de residus. Referent al projecte COSIN.
  • El Lluc Canals, de l’IREC, presentarà la solució per donar una segona vida a les bateries usades de vehicles elèctrics. Sorgit del projecte REFER.

Addicionalment, es prepararà un Catàleg de Solucions innovadores que compartirem amb els assistents i penjarem als nostres webs, i inclourà qualsevol solució innovadora vinculada a l’Economia Circular dels integrants de la Comunitat RIS3CAT Energia, sigui amb relació amb el projecte que executen dins la Comunitat RIS3CAT o bé amb altres projectes, per exemple H2020, NUCLIS, i similars.

Trobareu la publicació de la jornada a la pàgina web d’ACCIÓ: aquí, i les inscripcions cal que les formalitzeu al següent link.

Si teniu qualsevol dubte al respecte, podeu enviar un correu a Anna Magrasó (amagraso@irec.cat).