Avui, dia 10 d’abril del 2019, Membres de la Comissió d’Energia dels Enginyers Industrials de Catalunya van visitar (link) han visitat la planta depuradora Riu Sec de Sabadell i comprovat amb els seus propis ulls els últims avenços reals del projecte CoSin de la Comunitat RIS3CAT Energia. S’han mostrat tant el procés de depuració i enriquiment del biogàs (upgrading)  com la unitat de metanació que transforma el CO2, separat en l’etapa anterior, en metà.

El projecte COSIN està liderat per Naturgy, en col·laboració amb un consorci interdisciplinar format per CetaquaLabaqua, IREC, AMES, FAE, i la UPC. Forma part de la Comunitat RIS3CAT Energia, un instrument creat per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, en la que s’engloben projectes d’investigació industrial, desenvolupament experimental i innovació orientat a transformar el sector energètic cap a un model més sostenible i eficient. El projecte CoSin està cofinançat per Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i per ACCIÓ, mitjançant la Comunitat d’Energia RIS3CAT.

Gràcies al Grup CASSA, l’Ajuntament de SabadellNaturgyCetaqua IREC per a fer la visita possible.

IMG_5394.JPG

Aviat tindreu més oportunitats per a visitar-la: el dia 19 de juny 2019 durant la Setmana de l’Energia. Seguiu els novetats aquí.