El passat 22 de juny va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), al campus Diagonal-Besòs, la 2ª Assemblea General de la Comunitat RIS3CAT Energia. L’Assemblea, dirigida tant a socis com a associats de la Comunitat, va consistir en un Workshop enfocat a buscar sinergies amb i entre els projectes i noves oportunitats en el sector de l’Energia.

En el primer bloc, els projectes de la Comunitat (REFER, CoSin, NAenCAT, FLEXEDINET, ESTORELOT, MicroTIC i LCA Enerboost) van presentar els seus objectius, impacte i possibles nexes tant amb d’altres projectes com fora dels mateixos i, fins i tot, més enllà del marc de la Comunitat, amb la mirada posada en possibles futures col·laboracions.

IMG_5711_ptit

Les ponències convidades van centrar el segon bloc del Workshop, començant amb Assumpta Farran, Directora de l’Institut català d’Energia (ICAEN), parlant dels “Reptes del sector energètic català”. Des d’InnoEnergy, Josep-Miquel Torregrosa va presentar eines per a “Business Creation” i Antoni Martínez  va parlar sobre “Investment round for innovation projects”. Va tancar el bloc Caterina Sampol, d’ACCIÓ, informant sobre “Altres instruments d’innovació en l’àmbit de l’energia”.

IMG_5718_ptit

En el darrer bloc del Workshop, Manel Sanmartí de l’IREC, com a Coordinador de la Comunitat, va presentar una proposta d’activitats transversals per a l’any 2017 que inclou un taller de propostes de projectes H2020 i una jornada inter-comunitats, entre d’altres.